Общи условия

Въведение
Общите условия (наричани по-долу ОУ) съдържат условията за използване на услугите, достъпни на уебсайта premiumszonieg.hu (наричан по-долу: уебсайт) от потребителя (наричан по-долу: Потребител). Цялата друга техническа информация за използването на уебсайта, която не се съдържа в тези ОУ, се предоставя от информационните интерфейси на уебсайта. С използването на уебсайта Потребителят едновременно потвърждава и приема клаузите на настоящите Общи условия.

Доставчик на услуги
Име на фирмата: Textile & Event Bt.
Адрес: 7632 Pécs, Nagy Imre út 92. 9. em. 28.
Телефон: +36/20/504-6681
Имейл: info[kucac]premiumszonyeg.com
Име на магазина: Уеб магазин за първокласни килими
Данъчен номер: 26268563-2-02
Данъчен номер в ЕС: HU 26268563
Регистър номер: 02-06-074671
Съдът, поддържащ фирмения регистър: Дружественият съд на съда в Печ
Дата на регистрация: 23.02.2018г.
Номер на банкова сметка: 11731001-23115514-00000000
Име за контакт: Ференц Фрик
Телефон за връзка: +36/20/2161676
Електронен адрес за връзка: info[kucac]op.adnetweb.hu

Дейност на уебсайта
Търговия с килими и текстил.

Условия за ползване
Не носим отговорност за евентуални правописни грешки и неверни данни в сайта!
Данните в описанието на продукта са информативни и не винаги съдържат цялата информация за предлагания за продажба артикул.

Процес на поръчка
Уебсайтът предоставя на потребителите информационен интерфейс и възможност за онлайн поръчка. Заинтересованите страни могат да разглеждат уебсайта с помощта на проста структура на менюто. Предлаганите за продажба продукти могат да се разглеждат групирани. Продуктите, които се продават в момента, са групирани в отделен елемент от менюто.
Като щракнете върху категорията, можете да намерите продуктите, принадлежащи към групата. Ако продуктите в дадената категория не се побират на една страница, можете да използвате номерата над и под продуктите към страницата. От списъка с продукти можете да получите достъп до подробната страница на продукта, като щракнете върху името на продукта, тук можете да намерите подробните характеристики на продукта, който искате да поръчате, както и неговата цена.
В онлайн магазина е възможно търсене по ключови думи. Намерените продукти са изброени по начин, подобен на изгледа на категорията.
Избраният продукт може да бъде поставен в кошницата, като щракнете върху иконата на кошницата, до бутона можете да зададете необходимото количество. Потребителят може да следи съдържанието на кошницата с помощта на елемента от менюто Кошница. Тук можете да промените количеството на стоките, поставени в кошницата, или да премахнете дадения продукт. Можете да изпразните кошницата напълно, като щракнете върху иконата Изпразване на кошницата. Процесът на покупка може да бъде продължен с натискане на бутона Поръчай. Като следваща стъпка е възможно закупуване без регистрация, влизане или регистрация.
При регистрация и покупка без регистрация Потребителят трябва да предостави във всички случаи следните данни: електронен адрес, име, телефонен номер, адрес за фактуриране и, ако е различен, адрес за доставка. Освен горните данни, за регистрацията е необходима и парола по избор. Потребителят може да се информира за успеха на регистрацията по имейл и на уебсайта. Потребителят може да поиска от Доставчика на услуги да анулира регистрацията му по имейл, но трябва да се регистрира отново за нова покупка. Цялата отговорност за запазване на поверителността на данните за достъп се носи от Потребителя. Потребителят е длъжен да поддържа данните си актуални и да уведоми Доставчика на услуги, ако узнае, че данните му са били използвани неправомерно от трето лице. В случай на забравена парола, нова парола може да бъде заявена на уебсайта на регистрирания имейл адрес. Ако Потребителят има валидна регистрация в сайта, поръчката може да бъде продължена с въвеждане на неговия имейл адрес и парола.
Следващата стъпка от поръчката е избор на подходящ начин на плащане и доставка. Потребителят може да провери всички въведени данни, избраните стоки и техните количества с помощта на резюме. В случай на грешки, данните могат да бъдат променени с помощта на иконата на молив. Ако установите, че всичко е наред, можете да направите поръчката си чрез бутона Изпрати поръчка. Ще получите потвърждение за това на уебсайта и в отделен имейл. Ако откриете неверни данни след извършване на поръчката (напр. в имейла за потвърждение), трябва незабавно да докладвате на Доставчика на услуги, но не по-късно от 24 часа.
Потребителят може да влезе, като използва прозореца за влизане на купувача или елемента от менюто за влизане, независимо от намерението за покупка. След влизане се появява елемент от менюто Промяна на данните, където можете да промените данните, които сте въвели при регистрацията, както и да прегледате данните и статуса на вече направената от вас поръчка. Продуктите могат да се добавят в кошницата и да се преглеждат цените им без влизане.

Обвързваща оферта, потвърждение
Потребителят ще получи потвърждение от Доставчика на услуги в рамките на 48 часа. Ако потвърждението не бъде получено от Потребителя в рамките на 48 часа, Потребителят се освобождава от задължението си да направи оферта и може да откаже да приеме поръчаните продукти.
Имейлът за потвърждение, съдържащ данните, въведени при покупката, съдържа данните за поръчката, наименованието и цената на поръчаните продукти, избраните начини на плащане и доставка, номера на поръчката, както и коментарите на Потребителя относно поръчката.

Сключване на договор
Договорът може да бъде сключен само на унгарски език. Подаване на поръчка се счита за договор, създаден по електронен път, който е предмет на разпоредбите на Закон CVIII от 2001 г. относно някои въпроси на електронните търговски услуги и услугите, свързани с информационното общество. се прилагат разпоредбите на закона. Договорът попада в обхвата на Правителствен указ 45/2014 (II.26.) относно подробните правила на договорите между потребителя и бизнеса и взема предвид разпоредбите на Директива 2011/83/ЕС на Европейския парламент и на Съвета по правата на потребителите.
Електронното потвърждение не означава, че продавачът е приел нашата поръчка и се е задължил да достави продукта. Имейлът за потвърждение показва само, че поръчката е получена от продавача. Това не представлява договор. По този начин, при намалена цена или липса на наличност, потвърдена по погрешка или поради програмна грешка, търговецът не може да бъде задължен да достави продукта при условията, съдържащи се в потвърждението.

Подаване на договор
Договорът, създаден с помощта на уебсайта, не се счита за писмен договор, Доставчикът на услуги не го архивира, той вече не е достъпен по-късно.

Акаунт
Доставчикът на услуги отпечатва хартиена фактура. Фактурата се изпраща по пощата на адреса за фактуриране при авансово плащане, при наложен платеж се изпраща в пакета. (При всички случаи фактурата, изпратена по имейл, трябва да бъде разпечатана за Клиента.)

Плащане
По банков път – купувачът превежда покупната цена на предварително посочената сметка.
С наложен платеж – купувачът заплаща покупната цена на куриера
С банкова карта: Онлайн плащанията с банкови карти се извършват през системата на Барион. Данните от банковата карта няма да достигнат до търговеца. Barion Payment Zrt., която предоставя услугата, е институция под надзора на Magyar Nemzeti Bank, номер на лиценз: H-EN-I-1064/2013. Системата използва защитен канал и е автоматична. Доставчикът на финансови услуги получава само данните за картата, предоставени от Клиента и необходими за платежната транзакция на страницата за плащане със 128-битово SSL криптиране. Доставчикът на финансови услуги няма да бъде уведомен от Доставчика на услуги за лични данни, свързани с поръчката и информация относно съдържанието на покупката. От друга страна, Доставчикът на услуги също не е информиран за съдържанието на данните на страницата за плащане, само доставчикът на финансови услуги има достъп до тях. След плащане доставчикът на финансови услуги ще ви информира за резултата от транзакцията. За плащане с карта интернет браузърът на Клиента трябва да поддържа SSL криптиране. Заплатената сума като крайна сума на поръчката се блокира незабавно по разплащателната сметка на Клиента. Ако бъде избран този метод на плащане, Клиентът трябва да изчака, докато Доставчикът на услуги потвърди поръчката, и не трябва да инициира превода. Доставчикът на услугата стартира пакета след кредитиране на покупната цена в сметката.

Опции за вземане, доставка
Доставка с куриер.

Закупеният продукт се доставя до дома ви с куриерска служба GLS. Доставката се извършва от понеделник до петък, от 08:00 до 17:00 часа.
Ако клиентът не е вкъщи през деня, струва си да въведете адрес като адрес за доставка, на който може да получи пакета (напр. адрес на работното място).
Куриерската служба на GLS ще направи три опита за доставка.
При получаване на стоката, Потребителят е длъжен да провери дали стоката е без повреди. Ако забележите повреда на опаковката или продукта, или ако има липса, направете снимка и ни я изпратете по имейл (info@op.adnetweb.hu), ние сме длъжни да се справим с липсата или повредата.
Разходите за доставка са посочени отделно за всеки продукт. Разходите за доставка зависят от размера и теглото на пакета, поне 3500 HUF.
Време за доставка за всички продукти приблизително: 1-3 седмици! Във всеки случай на страницата на продукта ще бъде посочено различно време за доставка!
Ако срокът за доставка бъде удължен по някаква причина, Доставчикът на услуги ще уведоми клиента по имейл или телефон.

Ние не носим отговорност за щети, причинени от куриерската служба. Ако има повреда по опаковката на продукта, моля, проверете съдържанието на опаковката. Ако продуктът също е повреден в резултат на доставката, поискайте от куриера писмен протокол.

Право на отказ от покупка
Процедура за упражняване на правото на отказ
Разпоредбите на тази точка се прилагат само за физически лица, действащи извън обхвата на своята професия, независима дейност или стопанска дейност, които купуват, поръчват, получават, използват, използват стоки, както и получателите на търговски съобщения и оферти, свързани със стоките ( наричан по-долу Потребител).

В срок от четиринадесет (14) дни от датата на получаване на продукта, или на последния доставен продукт, от Потребителя или посочено от него трето лице, различно от превозвача, той има право да се откаже от договора, без да посочва причини.
Потребителят може да упражни правото си на отказ по всяко време между датата на сключване на договора и датата на получаване на продукта.
Ако Потребителят желае да упражни правото си на отказ, той трябва да изпрати ясно изявление за намерението си да се откаже (например по пощата или по електронен път) до Доставчика на услуги, като използва данните за контакт, посочени в точка 1 от тези ОУ. Потребителят може също да използва образеца на декларация за отказ, прикачен към имейла за потвърждение на поръчката. Потребителят упражнява правото си на отказ в срока, ако изпрати своето заявление за отказ до Доставчика на услугата преди изтичането на горепосочения срок.
Потребителят носи тежестта да докаже, че е упражнил правото си на отказ в съответствие с посочените разпоредби.
И в двата случая Доставчикът на услуги незабавно ще потвърди получаването на изявлението за отказ от Потребителя по имейл.
В случай на писмен отказ, той се счита за валиден, ако Потребителят изпрати своето изявление за това в рамките на 14 календарни дни (дори на 14-ия календарен ден) до Доставчика на услуги.

В случай на уведомяване по пощата, Доставчикът на услуги взема предвид датата на изпращане, а в случай на уведомяване по имейл, часа на изпращане на имейла от гледна точка на изчисляване на крайния срок. Разумно е писмото на Потребителя да се публикува като препоръчана поща, за да може да се докаже датата на изпращане.

В случай на отказ, Потребителят е длъжен да върне поръчания продукт на адреса на Доставчика на услугата без неоправдано забавяне, но не по-късно от 14 дни от датата на уведомлението за отказ. Срокът се счита за спазен, ако Потребителят изпрати стоката (по пощата или я предаде на поръчан от него куриер) преди изтичане на 14-дневния срок.
Разходите по връщането на стоките до адреса на Доставчика на услуги се поемат от Потребителя. Доставчикът на услуги не може да приеме пакета, върнат с наложен платеж. В допълнение към разходите за връщане на продукта, Потребителят няма да бъде таксуван с други разходи във връзка с анулирането.
Ако Потребителят се откаже от договора, незабавно, но не по-късно от 14 дни от датата на получаване на изявлението за отказ от Потребителя, Доставчикът на услуги ще възстанови цялото обезщетение, предоставено от Потребителя, включително разходите за транспорт (платени за доставка ), с изключение на тези допълнителни разходи, възникнали поради това, че Потребителят е избрал начин на транспорт, различен от най-евтиния обичаен вид транспорт, предлаган от Доставчика на услуги. Доставчикът на услуги има право да задържи възстановяването на сумата, докато продуктът не бъде върнат или Потребителят не докаже кредитоспособност, че го е върнал: от двете, Доставчикът на услуги взема предвид по-ранната дата.
Възстановяването на средства може да се извърши само чрез превод към номера на банковата сметка, посочен от потребителя, поради което Потребителят няма да бъде таксуван с допълнителни разходи.

Потребителят може да бъде държан отговорен само за намаляването на стойността на продукта, ако това е настъпило поради употреба, надвишаваща употребата, необходима за определяне на естеството, свойствата и работата на продукта.

Правото на отказ не важи за тези, които поръчват индивидуални продукти или които не са физически лица!

Гаранция
Гаранция за аксесоар
В случай на дефектно изпълнение от страна на Доставчика на услуги, Потребителят може да предяви гаранционен иск срещу компанията в съответствие с разпоредбите на Закон V от 2013 г. относно Гражданския кодекс.
В случай на потребителски договор, Потребителят, който се квалифицира като Потребител, може да предяви своите гаранционни претенции за дефекти на продукта, които вече са съществували към момента на доставката на продукта, в рамките на 2-годишен давностен срок от датата на получаване. След двугодишния давностен срок Потребителят вече не може да предявява гаранционните си права за аксесоари.
В случай на несключен договор с Потребителя, Потребителят може да предяви гаранционните си претенции в рамките на 1-годишен давностен срок от датата на получаване.
Потребителят може – по свой избор – да се възползва от следните гаранционни искове за аксесоари: Той може да поиска ремонт или замяна, освен ако изпълнението на рекламацията, избрана от Купувача, е невъзможно или би довело до непропорционални допълнителни разходи за компанията в сравнение с изпълнение на други искания. Ако потребителят не е поискал или не е могъл да поиска ремонта или замяната, той може да поиска пропорционално намаление на обезщетението или потребителят може да поправи дефекта за сметка на компанията или да го поправи от някой друг или – в краен случай – да се оттегли от договора.
Потребителят може да премине от избраното от него гаранционно право на аксесоар към друго, но разходите за превключването се поемат от Потребителя, освен ако е оправдано или компанията е посочила причина за това.
Потребителят е длъжен да съобщи за грешката незабавно след откриването й, но не по-късно от два месеца от откриването на грешката.
Потребителят може да предяви гаранционния си иск за аксесоар директно срещу компанията.
В случай на дефект, признат в рамките на шест месеца от изпълнението (т.е. след доставка, получаване), трябва да се приеме, че дефектът вече е съществувал по време на изпълнението, освен ако това предположение е несъвместимо с естеството на дефекта или естеството на продукта. Доставчикът на услуги се освобождава от гаранция само ако опровергае тази презумпция, т.е. докаже, че дефектът на продукта е възникнал след предаването му на потребителя. Въз основа на това, Доставчикът на услуги не е длъжен да приеме възражението на Потребителя, ако може надлежно да докаже, че причината за грешката е резултат от неправилно използване на продукта. Тежестта на доказване обаче се обръща шест месеца след изпълнението, т.е. в случай на спор, Потребителят трябва да докаже, че дефектът вече е съществувал към момента на изпълнението.

Гаранция на продукта
Гаранция на продукта може да възникне само в случай на дефект в движима вещ (продукт). В този случай Потребителят, който се счита за Потребител, може по свой избор да предяви правото или претенцията за гаранция на продукта, посочени в предходната точка.
Като иск за гаранция на продукта, Потребителят може да поиска само ремонт или замяна на дефектния продукт.
Продуктът се счита за дефектен, ако не отговаря на изискванията за качество, които са в сила към момента на пускането му на пазара, или ако не притежава свойствата, описани от производителя.
Потребителят може да предяви претенция за гаранция на продукта в рамките на две години след пускането на продукта на пазара от производителя. След този срок губите това право.
Потребителят може да предяви претенциите си за гаранция на продукта само срещу производителя или дистрибутора на движимия обект.
Потребителят трябва да докаже дефекта на продукта в случай на гаранционна рекламация на продукта.
Производителят (дистрибуторът) се освобождава от задължението си за гаранция на продукта само ако може да докаже, че:
продуктът не е бил произведен или пуснат на пазара като част от неговите бизнес дейности, или
дефектът не е бил откриваем според състоянието на науката и технологиите към момента на пускането му на пазара или
дефектът на продукта е резултат от прилагането на законодателство или задължителни официални разпоредби.
Достатъчно е производителят (дистрибуторът) да докаже една причина за освобождаване.
Поради една и съща повреда, претенциите за гаранция на аксесоарите и гаранцията на продукта не могат да бъдат предявявани едновременно, успоредно една на друга. Въпреки това, в случай на успешно изпълнение на гаранционен иск за продукт, Потребителят може да предяви своя гаранционен иск за аксесоар за заменения продукт или ремонтирана част срещу производителя.

Гаранция
151/2003 относно задължителната гаранция за някои дълготрайни потребителски стоки. (IX. 22.) Правителственото постановление съдържа разпоредби. (Обективният) обхват на указа се прилага само за продуктите, продавани в рамките на новия потребителски договор, сключен в Унгария и изброени в приложението към указа.
За дълготрайните потребителски стоки, изброени в приложението към правителствения указ, задължителната гаранция е 1 година, чиято начална дата е деня, в който продуктът е предаден на Потребителя или, ако пускането в експлоатация се извършва от Доставчика на услуги или неговия агент, денят на въвеждане в експлоатация.
Фирмата се освобождава от гаранционни задължения само ако докаже, че причината за дефекта е възникнала след изпълнение.
Поради същата грешка, Потребителят не може да предяви гаранция за аксесоар и гаранционен иск, или гаранция за продукт и гаранционен иск едновременно, паралелно една с друга, в противен случай Потребителят има право на правата, произтичащи от гаранцията, независимо от от правата, определени до момента в тази точка.

Потвърждаване на гаранция и гаранционни искове
Потребителят може да заяви гаранционните си претенции на следните контакти:
Име: Textile & Събитие Bt.
Адрес за кореспонденция: 7632 Pécs, Nagy Imre út 92. 9. em. 28.
Телефонен номер: 36/20/216-1676
Имейл адрес: info@op.adnetweb.hu

Възможност за съдебно изпълнение
Място, време, начин на разглеждане на жалби
Потребителят може да подава потребителски оплаквания относно продукта или дейността на Доставчика на услугата на следните контакти:
Име: Textile & Събитие Bt.
Адрес за кореспонденция: 7632 Pécs, Nagy Imre út 92. 9. em. 28.
Телефонен номер: 36202161676
Имейл адрес: info@op.adnetweb.hu
Доставчикът на услуги ще отстрани незабавно устната жалба, ако има възможност за това. Ако не е възможно незабавно да се отстрани устната жалба, поради естеството на жалбата или ако Потребителят не е съгласен с разглеждането на жалбата, Доставчикът на услуги ще запази протокол за жалбата – който ще се пази пет години, ведно с отговора по същество на жалбата.
Доставчикът на услугата е длъжен да предаде копие от протокола на Потребителя на място при устна рекламация, направена лично (на място), а ако това е невъзможно, да процедира съгласно правилата за писмено оплаквания, описани по-долу.
В случай на устна жалба, отправена по телефона или чрез използване на други електронни съобщителни услуги, Доставчикът на услуги изпраща копие от протокола на Потребителя най-късно едновременно с отговора по същество.
Във всички останали случаи Доставчикът действа съгласно правилата за писмени рекламации.
Доставчикът на услуги присвоява уникален идентификатор на жалба, записана по телефона или чрез друго комуникационно устройство, което опростява извличането на жалбата по-късно.
Доставчикът отговаря на постъпилата жалба в писмен вид в рамките на 30 дни. Според този договор мярката означава изпращане по пощата.
Ако жалбата бъде отхвърлена, Доставчикът на услуги ще информира Потребителя за причината за отхвърлянето.

Други правни средства за защита
Ако всеки потребителски спор между Доставчика на услуги и Потребителя не бъде уреден по време на преговорите с Доставчика на услуги, следните възможности за правоприлагане са отворени за Потребителя:
Подаване на жалба до органа за защита на потребителите,
Иницииране на производство на помирителен съвет; за контакт: Помирителен съвет на окръг Бараня Адрес: 7625 Pécs, Majorosy Imre u. 36. Адрес за кореспонденция: 7602 Pécs, Pf. 109. Телефонен номер: (72) 507-154 Номер на факс: (72) 507-152 Президент: д-р József Bodnár Адрес на електронна поща: kerelem@baranyabekeltetes.hu, info@baranyabekeltetes .bg
Завеждане на съдебно производство

Условия, промяна на цените
Доставчикът на услуги може да променя тези ОУ, цените на продуктите, продавани на уебсайта и други посочени цени по всяко време без обратно действие.

Технически ограничения
Пазаруването в уебсайта предполага познаване и приемане от страна на Потребителя на възможностите и ограниченията на Интернет, с особено внимание към техническото изпълнение и грешките, които могат да възникнат. Доставчикът на услуги не носи отговорност, ако бъде открита оперативна грешка в интернет мрежата, която възпрепятства работата на уебсайта и покупката.

Правила за поверителност
Политиката за поверителност на доставчика е достъпна на следния адрес: https://premiumkilim.com/adatkezelesi-tajekoztato/